Deniz Teknolojisi Mühendisliği
DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ (YÜKSEKOKUL) |
SAY |
Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü ilk sene İngilizce hazırlık eğitimi olacaktır. Lisans derslerinin % 30'u İngilizce olarak verilecektir. Merkezi yerleştirme sistemi ile gelen öğrenciler, ayrıca mülakat ve beden yeterlilik testine tabi tutulmaktadır. Bölümde eğitim-öğretim, denizcilik örf ve adetlerine uygun olarak yapılacak olup, ayrıca öğrencilerin üniforma giyme zorunluluğu vardır.
Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü müfredatı STCW 78/95 (Gemiadamlarının Eğitimi Belgelendirilmesi ve Vardiya Tutma Standartları) Sözleşmesi'ne göre hazırlanmıştır. Bölüm öğrencileri I. Sınıfı tamamladıklarında 2.5 ay süreli I. Deniz Stajını, II. Sınıfı tamamladıklarında yine aynı süreli olan II. Deniz stajını yapacaklar. III. Sınıfın II. Yarıyılında yaz tatili ile birlikte 7 ay süreyle 28 kredilik Açık Deniz Stajını yapacak olan öğrenciler, eğitim-öğretimin ilk basamağı olan STCW 78/95'in A-II/1 Bölümünü tamamlamış olacaklardır. Bu duruma gelen öğrenciler Gemiadamları Sınavları Merkezi tarafından yürütülen Uzakyol Vardiya Zabitliği sınavına girmeyi hak kazanırlar. 7. ve 8. yarıyıllara devam edip başarıyla bitirenler STCW 78/95'in A-II/2 eğitimini tamamlamış olurlar. Her iki eğitim paketini tamamlamış olarak mezun olanlar gemilerde iki yıl Uzakyol Vardiya Zabiti olarak çalışmaları durumunda, Uzakyol Birinci Zabitliği sınavına girebilirler. Yine bu yeterlikle iki yıl denizde çalışanlar ise Uzakyol Kaptanlığı sınavına girmeye hak kazanırlar.
Mezunlar, Denizcilik Müsteşarlığı, Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Genel Müdürlüğü gibi kamu kurumlarında, Türk ve yabancı bayraklı gemilerde, liman işletmelerinde ve çeşitli faaliyetlerde bulunan denizcilik şirketlerinde çalışabilmektedir.
BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ |
Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2024>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>
This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc